22jun 2024
Improviseren kun je leren

Zielsveel
Voorschoten

Leren improviseren met je stem, geïnspireerd door beelden en verhalen. Het toverwoord daarbij is: luisteren. De workshop is voor iedereen die dit eens wil proberen en wordt gegeven door drie (stem-)kunstenaars.

Het toverwoord bij improviseren is: luisteren! Luisteren naar stilte, naar je eigen lichaam en stem, naar de stemmen van de anderen. Luisteren: waar voeg ik iets toe, wanneer wacht ik juist even af..? Voelen en intuïtief beslissen: "voeg ik iets rustigs toe, of misschien iets uitbundigs?"

Dit alles gaan we goed voorbereiden, d.m.v. meditatie, het opwarmen en in beweging brengen van lichaam en stem, direct gekoppeld aan allerlei speelse improvisaties. We laten ons hierbij inspireren door verhalen, gedichten en beelden. 

Na de lunch zullen de drie docenten van zich laten horen in een Klanken Die Raken-concert. Daar kun je naar luisteren, maar ook aan meedoen...

De locatie, Boerderij Oud Woelwijck, nodigt uit om te zingen in de heerlijke binnentuin, maar bij minder mooi weer gaan we naar binnen.

Draag comfortabele kleding, neem eventueel een dekentje, vest, sokken mee.

Maak kennis met de drie docenten: 

Ludy Feyen, beeldend kunstenaar in de natuur, maakt gebruik van beeld en klank. Ze brengt dit in gemeenschaps-kunstprojecten bijeen tot een bijzondere ervaring. Helga Kruse is koordirigent, zingt en speelt harp, draailier, shrutibox en percussie. Daarbij verzamelt, arrangeert en vertolkt zij liedjes op haar eigen sfeervolle wijze. Jeannette Monshouwer is filosoof en verhalenverteller in woord, beeld en klank. Zij maakt ruimte voor een werkelijkheid van natuurlijke ontmoetingen. 

Informatie

22 jun 2024 | inloop vanaf 10.45 uur
11.00 - 16.00
85,00 inclusief koffie en thee

Waar?

Boerderij Oud Woelwijck
Essenlaan 3
2251 AS Voorschoten

Contact

Improviseren kun je leren

Wat doe ik nog meer?

Psychosynthese Academie
Psychologische hulp
Psychosynthese Academie
Psychosynthese Academie
Amersfoort
Ananda Nieuwetijdswinkel
Winkels
De nieuwetijdswinkel van Utrecht
Ananda Nieuwetijdswinkel
Utrecht
Kom langs in onze fijne winkel met een ruim assortiment boeken, kaarten, meditatiekussen, yogamatten, klankschalen, sieraden, wierook en een zeer grote collectie edelstenen & mineralen.
Zielsveel
Kinderen-Ouders
Ontspannen door meditatietechnieken en zang als hulp bij herstel
Zielsveel
Leiden
Omdat werkelijk kunnen ontspannen ook werkelijk bijdraagt aan genezen en welzijn, bied ik je als ouder of verzorger een methode waarmee je voor je kind een verschil kunt maken. Die methode is gebaseerd op meditatietechnieken en zang.
Psychosynthese Academie
Opleiding en Training
Psychosynthese Academie
Psychosynthese Academie
Amersfoort
YogaBalans
Ademtherapie
Adem en ontspanning
YogaBalans
Culemborg
YogaBalans biedt naast yoga ook individuele begeleiding bij het verdiepen en verruimen van de adem.
Reset Spa
Wellness
Reset Spa wellness & floaten
Reset Spa
Naaldwijk
Bij Reset Spa floaten, een uur lang helemaal van de wereld. Drijven op zouthoudend water. je bent volledig gewichtsloos. En terwijl je geniet, doet magnesiumzout met zn bijzondere eigenschappen van alles voor je lichaam.
Jeannette Monshouwer
02jun
Concert
Klanken Die Raken
Jeannette Monshouwer
Leiden
Een vocaal en instrumentaal klankconcert van liederen, improvisaties en een poëtisch verhaal om naar te luisteren en aan deel te nemen.
YogaBalans Culemborg
Yoga
YogaBalans Culemborg
YogaBalans Culemborg
Culemborg
YogaBalans Culemborg biedt een ruim aanbod van diverse soorten yogalessen gegeven door verschillende docenten.
YogaBalans Culemborg
Verhuur Accommodaties
De studio van YogaBalans Culemborg
YogaBalans Culemborg
Culemborg
Dit is een prachtige ruimte van 64 vierkante meter voor diverse activiteiten als yoga, meditatie, mindfulness, tai chi, massage etc. De ruimte is ook geschikt voor individuele sessie's.
Zielsveel
17jul
Workshop
Het leven is pure poëzie?
Zielsveel
Voorschoten
Vanuit een filosofische vraag naar de betekenis van poëzie in ons leven, gaan we zelf gedichten maken met woorden en beelden in wisselwerking met klank.
Zielsveel
Filosofie
Levens thema's onderzoeken aan de hand van filosofen, wetenschap en kunst
Zielsveel
Leiden
Ervaringsgerichte cursussen waarin we levensthema’s onderzoeken, aan de hand van filosofen, wetenschappelijke bevindingen en inspiratie door de kunsten.